Gaziantep’te etkisini arttıran sıcak havalarla birlikte kurutmalık mevsimi de başladı. Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzeti olarak bilinen dolmaların ana maddesi olan ve gastronomi kenti Gaziantep’in de simgeleri arasında yer alan kurutmalık sebzeler, kentteki yüksek arazileri rengarenk hale getirdi. Her gün milyonlarca biber ve patlıcanların tek tek elle oyularak 45 ve 50’şerli sıra halinde ipe dizildikten sonra kurutulmak için çatı olarak adlandırılan sırıklara geriliyor.
Sezonun ilk ürünlerini serdiklerini ve en fazla 1 hafta kurutulduktan sonra işlemlerden geçirip farklı illere gönderdiklerini söyleyen Cevdet Özoğlu, “Bunlar ilk ürünlerimiz. Güneşe bırakıyoruz ve normal güneş sıcaklığına göre bekleme süreleri belli oluyor. Bekleme süreleri en az 4 gün en fazla 1 hafta sürecek şekilde kurutmaya bırakıyoruz. İşçilerimiz topluyor, toplandıktan sonra depoya gidiyor ve orada ilaçlanarak gönderim yaptığımız oteller, çeşitli illere ve toptancılara gönderiyoruz” dedi.