Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Haziran 9, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Haziran 9, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Gaziantep

Büyükşehir E-Spor Alanında Bir İlki gerçekleştiriyor

Doğuştan Yetenekli E- Sporcular Hazırlanan Eğitimlerle Kariyer Sahibi Olacak

• Kanal5
1 yıl önce
• Gaziantep
A A

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurduğu E-Spor Merkezinde Türkiye’de bir ilke imza atıp öğrencileri tarama testine alarak doğuştan yetenekli olanları hazırlayacağı farklı eğitim planlarıyla bu alanda kariyer sahibi yapmayı amaçlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukların nitelikli zaman geçirmesini sağlamak, oyun kültürünü doğru ve yerinde eğitimlerle güçlendirmek için E-Spor Merkezinde teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor.

Bu kapsamda başvuru sayısı binin üzerine çıkan öğrenciler, yaş ve yetenek kategorilerine göre sınıflandırılıyor. Eğitim süreci, “E-Spor Nedir?”, “Büyükşehir Belediyesi’nin E-Spor Merkezini Duydunuz mu?” konu başlıklarıyla başlıyor.

Eğitimin ardından öğrenciler, kendileri için ayrılan bilgisayarlara geçerek, refleks, tepki ve zamanlama gibi terimlerin ölçüt olarak alındığı yetenek taramalarından geçiyor. Türkiye’de e-Spor camiasında ilk niteliği taşıyan bu uygulama ile öğrencilerin becerileri tespit edilerek doğru yönlendirmeler ve özgün eğitimlerle kariyer sahibi yapılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi E-Spor Merkezi sorumlusu Mehmet Enes Yılmaz, E-Spor Merkezinin 2022 yılında beri aktif bir şekilde hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“E-Spor Merkezimize şehrimizde ulaşmayan çocuklar ve gençlerimiz kalmasın diye yarıyıl tatilinde böyle bir programı devreye soktuk. Bu seneki programımıza E-Spor Tarama Testi ekledik. Bu sayede Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bu uygulama ile doğuştan yetenekli e-sporcularımızı keşfetmeyi hedefliyoruz. İlerleyen süreçlerde yetenekli e-sporcuları farklı eğitim müfredatlarına dahil ederek yetiştirmek istiyoruz.”

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«