İngiltere’de alçak provokasyon.. Dün öğleden sonra Londra’daki Türk Konsolosluğu önünde bir eylemci, Kur’an-ı Kerim yaktı.. Olay cep telefonu kamerasına yansırken, Kur’an-ı Kerim’i yakan eylemciye ise bıçaklı bir adam saldırdı.
Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde, eylemciyi tekme tokat döven adamın, elindeki kitabı alarak eylemciye tükürdüğü görüldü.
Olay yerine ambulans ve polis ekiplerinin sevk edildiği belirtilirken yetkililer, saldırı amaçlı silah bulundurma ve ağır yaralama şüphesiyle eylemciyi döven adamı gözaltına aldıklarını duyurdu..
Olay, akıllara geçtiğimiz ay İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarıyla gündeme gelen Salwan Momika’nın öldürülmesini getirdi. 38 yaşındaki Momika, TikTok üzerinden canlı yayın yaparken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.
Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısız eylemler ve bu tür provokasyonlara verilen tepkiler, Avrupa genelinde tartışmalara neden olmaya devam ediyor.