Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Nisan 15, 2026
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Nisan 15, 2026
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Siyasi Operasyon İddiası | İspanya Başbakanı Sanchez’i Yıkan Karar

• Kanal5
5 saat önce
• Dünya
A A

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in eşi Begona Gomez hakkında zimmet, nüfuz ticareti, ticari işlemlerde yolsuzluk ve kamu kaynaklarının usulsüz kullanımı dahil olmak üzere 4 ayrı suçlamadan düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İki yıl süren soruşturmanın ardından Hakim Juan Carlos Peinado, Gomez’in Madrid Complutense Üniversitesi’ndeki iki yüksek lisans programı ve özel bir kürsünün eş direktörlüğü dönemindeki “usulsüzlük iddiaları” nedeniyle yargılanmasına karar verdi.

Hakim Peinado, yaklaşık iki yıldır süren ön soruşturmanın ardından Gomez’in başbakan eşi olma sıfatını kullanarak kurumsal düzeyde imtiyazlı temaslar sağladığına ve bazı şirketlere haksız avantaj sunduğuna dair yeterli delil bulunduğu kanaatine vardı. Gomez hakkında “mesleki yetki gaspı” suçlaması ise yeterli somut kanıt bulunmadığı gerekçesiyle düşürüldü. Soruşturma kapsamında ayrıca Gomez’in Başbakanlık Konutu olan Moncloa Sarayı’ndaki danışmanı Cristina Alvarez ve iş insanı Juan Carlos Barrabes hakkında da dava açılmasına karar verildi. Hakim Peinado, taraflara savunmalarını hazırlamaları ve ceza taleplerini iletmeleri için 5 günlük süre tanıdı.

Gomez, hakkındaki suçlamaları reddederken, Başbakan Sanchez eşine yönelik suçlamaların muhalefet tarafından koordine edilen siyasi bir operasyon olduğunu savundu.

Halk Partisi (PP) ve aşırı sağcı Vox Partisi ise yolsuzluk iddialarının hükümetin meşruiyetini yitirmesine neden olduğunu belirterek, erken seçim çağrısında bulundu.

  • Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«