Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Haziran 7, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Haziran 7, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Dış ticaret açığı geriledi

• Kanal 5
13 yıl önce
• Genel
A A

2012 Ekim ayında dış ticaret açığı % 31,2 geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; 2012 yılı Ekim ayında, 2011 yılının aynı ayına göre ihracat % 11,6 artarak 13.292 milyon dolar, ithalat % 5,6 azalarak 18.803 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde dış ticaret açığı 8.012 milyon dolardan 5.511 milyon dolara geriledi.

Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre; 2012 yılı Ekim ayında önceki yılın aynı ayına göre ihracat % 19,3 artarken, ithalat % 1,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise; 2012 Ekim ayında bir önceki aya göre ihracat % 0,7 artarken, ithalat % 4,1 azaldı

2011 Ekim ayında % 59,8 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2012 Ekim ayında % 70,7’ye yükseldi.

Verilere ilişkin konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan , “13 milyar 292 milyon dolar ile şimdiye kadarki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık, yıllık ihracat rekorunu da kıracağız ” dedi .

SANAYİ İŞGÜCÜ GİRDİ ENDEKSLERİ, 3. DÖNEM 2012

Sanayide İstihdam bir önceki yılın aynı dönemine göre % 3,6, bir önceki döneme göre % 1,0 artmıştır.

Üç Aylık Sanayi İstihdam Endeksi 2012 yılı III. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 3,6 bir önceki döneme göre % 1,0 artmıştır. Üç Aylık Sanayi İstihdam Endeksi 110,9 olmuştur.

Sanayide Çalışılan Saat bir önceki yılın aynı dönemine göre % 2,5 artmış, bir önceki döneme göre % 1,1 azalmıştır.

Üç Aylık Sanayide Çalışılan Saat Endeksi, 2012 yılı III. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 2,5 artmış, bir önceki döneme göre % 1,1 azalmıştır. Üç Aylık Sanayide Çalışılan Saat Endeksi 105,8 olmuştur.

Sanayide Brüt Ücret – Maaş bir önceki yılın aynı dönemine göre % 14,5, bir önceki döneme göre % 4,3 artmıştır.

Üç Aylık Sanayide Brüt Ücret-Maaş Endeksi, 2012 yılı III. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 14,5, bir önceki döneme göre % 4,3 artmıştır. Üç Aylık Sanayide Brüt Ücret-Maaş Endeksi 220,9 olmuştur.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«