Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Aralık 17, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Aralık 17, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

TÜRKSAV ödülleri açıklandı

• Kanal 5
13 yıl önce
• Genel
A A

TÜRKSAV Mayıs 2013 sonunda ABD’de Türk Günü’nde yapılması planlanan törende 6 ülkeden 12 kişi, kurum ve kuruluşa ödül verecek… Ödül alacak ülkeler arasında Azerbaycan da var.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, 17. Türk Dünyasına Hizmet Ödüllerini açıkladı. Akengin, ödüller belirlenirken dikkate alınan önemli hususlardan birinin, 2015 yılında asılsız Ermeni iddiaları dolayısıyla bazı odakların Türkiye’yi zor duruma düşürme hazırlıklarına karşı alınacak önlemlere şimdiden dikkatleri çekmek olduğunu söyledi. Bu maksatla da ödül töreninin ABD’de yapılmasının daha isabetli olacağının düşünüldüğünü belirtti.

“Milletimizin, asılsız Ermeni iddialarıyla ilgili olarak savunmaya, propaganda yapmaya değil, gerçekleri dünyaya anlatmaya ihtiyacı vardır. Üzülerek belirtelim ki Türkiye’de ve Türk dünyasında bu konunun arka planını bilmeyenlerin az olmadığı gözlenmektedir” diyen TÜRKSAV Başkanı Akengin, Amerika’da ve Avrupa’da bu düşüncelerle şimdiden harekete geçen kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın varlığını hissettiklerini vurguladı ve bu ödüllerin belirlenmesinde bu hususun da göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Akengin sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin Ermenilerden özür dilemesi gerektiğini söyleyen ve Ermeni diyasporası propagandalarına malzeme üreten odakların, Türk ve Ermeni halklarını birbirine kırdırma politikası güderek insanlık facialarına sebep olan zamanın emperyalist ülkelerinin, şimdi hem Türk halkından hem de Ermeni halkından özür dilemeleri gerektiğini anlamaları gerekir. TÜRKSAV olarak bizim tezimiz de budur.”
İşte 17. Türk Dünyasına hizmet ödülleri sahipleri:
KIRGIZİSTAN
-Devlet Başkanı Almazbek ATAMBAYEV
TÜRKİYE
-Türkiye Cumhuriyeti Waşington Büyükelçisi Namık TAN
-Ressam Rauf TUNCER
-Orhan HAKALMAZ
AZERBAYCAN
-Waşington Büyükelçisi Elin SÜLEYMANOV
-Prof. Dr. Edward FOSTER
-Prof. Dr. Hasan Bülent PAKSOY
KAZAKİSTAN
-Şair ve Yazar Muhtar ŞAHANOV
MAKEDONYA
-Prof. Dr. Numan ARUÇ

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«