Gaziantep’te bir fabrikada meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir galavaniz fabrikasında, patlama meydana geldi.
Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, ”Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
7 kişi hayatını kaybetti
Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’nden alınan bilgiye göre, patlamada Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan, Kenan Kaya ile Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad hayatını kaybetti.
Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Yaralıların kimlikleri belirlendi
Patlamada yaralananların kimlikleri de belirlendi, yaralılar 4 farklı hastanede tedavi altına alındı.
Yaralılardan Ayhan Keklikçi, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde, Ali Uzunlar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya, Memik Göğüş ve Faik Çetin Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde, Mahmud Abdullah ise Medical Park Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Bakan Şahin incelemelerde bulundu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şamil Tayyar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer’le birlikte patlamanın meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulundu.
Bakan Şahin, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu olay, şu gördüğünüz olayda, tamamen yeni bir deneme, yeni bir test, yeni bir montaj sürecinden kaynaklanan bir patlama” dedi.