Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 31, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 31, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Besicilerin kara kışta zorlu yolculuğu

• Kaynak: AA
9 yıl önce
• Haber
A A

MUŞ – ALİ İHSAN ÖZTÜRK/SABRİ YILDIRIM

Doğu Anadolu Bölgesi‘nde etkisini sürdüren kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Muş’un merkeze bağlı 95 haneli Yukarı Yongalı köyünde, kalınlığı yer yer bir metreyi aşan kar nedeniyle besiciler, zor koşullarda hayvanlarını yemliyor.

Yerleşim yerine 7 kilometre uzaklıktaki ağıllardan sürülerini köye getirmeye çalışan besicilerin zorlu yolculuğu, “kar esareti”ni gözler önüne serdi.

“Bu çileyi her kış yaşıyoruz”

Köy muhtarı Eyüp Omur, AA muhabirine, sürülerin ağıllardan zorlu bir yolculuğun ardından köye getirildiğini anlattı. Yaklaşık bir aydır kar etkisinin devam ettiğini belirten Omur, “Köyümüz dağlık alanda olduğu için çok fazla kar yağışı ve fırtına etkili olmakta. Zaman zaman evimizden çıkmaktan zorlanıyoruz. Bu çileyi her kış yaşıyoruz.” dedi.

Köyün geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade eden Omur, şunları söyledi:

“Kış aylarında yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle köyümüzde adeta kar hapsi yaşıyoruz. Hayvanlarımız köyümüzden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta kom dediğimiz ağıllarda iken, olumsuz hava yüzünden yoğun sis altında köyü getirdik. Bugüne kadar orada ot verdik. 200 koyunumuzu köye yaklaşık 5 saat zorlu bir yolculuk sonucu ancak ulaştırdık. Koyunlarımız bahara kadar burada kalacak.”

Köy sakinlerinden İhsan Omur da kış aylarında hayvancılığın çok zor şartlarda yapıldığını kaydederek, “Çünkü burada çok fazla kar yağışı var. Bu zor koşullara rağmen bizim başka bir seçeneğimiz yok. Çünkü geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz.” diye konuştu.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«