Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Temmuz 2, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Temmuz 2, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Ekonomi

Le Pen’den otomotiv firmalarına uyarı

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Ekonomi
A A

PARİS

Fransız aşırı sağcı lider, cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, otomotiv sektörünü Fransa‘da üretim yapması konusunda uyardı.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Le Pen, France 2 televizyonunun konuğu oldu.

Bu yıl nisan-mayıs aylarında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin vaatlerinden bahseden Le Pen, seçilmesi halinde yerli ekonomiyi destekleyeceğini, yurt dışında üretim yapan Fransız otomotiv firmalarına vergi yaptırımı getirmek istediğini söyledi.

Le Pen, ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın da daha önce açıkladığı gibi, özellikle otomobil firmalarının üretimlerini ülke içinde yapmasını aksi taktirde özel vergilendirilmeleri gerektiğini savundu.

Daha önce Trump da Genel Motors’u, Meksika’da ürettiği Chevy Cruze modelini işaret ederek “Ya üretimini ABD’de yap ya da sınır vergini öde.” şeklinde uyarmıştı.

Fransız otomobil devleri Renault, Peugeot, Citroen’in Avrupa’da birçok ülkede faaliyeti ve üretimi bulunuyor. Renault’nun Bursa’daki fabrikasının yıllık 360 bin araç ve 450 bin motor üretme kapasitesine sahip olduğu biliniyor.

Le Pen, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, firmaların, Fransa’da da vergi ödemeleri ve iş gücü yaratmaları için, üretimlerini Fransa’ya taşımalarını talep edeceğini söylüyor.

Muhabir: Fatma Esma Arslan

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«