Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 26, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 26, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Ugandalı eğitmen Türk yemeklerini ülkesinde tanıtacak

• Kaynak: AA
9 yıl önce
• Haber
A A

ERZURUM – Hadi Şengül

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan Uganda’nın Kamuli Bölgesi’nde inşa edilen Nawanyago Teknik Enstitüsünde eğitmen olan Nairuba Martha, bir süre önce yöresel Türk yemeklerini öğrenmek için Erzurum’a geldi.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde bölgenin yöresel yemekleri olan tatar böreği, lor dolması ve diğer tatların yanı sıra et yemekleri yapmayı da öğrenen Martha, ülkesine dönüp bu yemek tarifini ve yapımını öğrencilerine aktaracak.

Böylece ülkesinde Türk yemeklerini de tanıtacak olan Martha, TİKA’nın yaptırıp eşyasına varıncaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladığı enstitüye alınan mutfak araç gereçlerini kullanarak öğrencilerine Türk yemeklerini anlatacak.

AÜ Erzurum Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dursunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak Uganda Milli Eğitim Bakanlığı ve Afrika Dostluk Derneği aracılığıyla bir proje yürüttüklerini belirtti.

Bu proje kapsamında Uganda’nın Kamuli bölgesindeki Nawanyago Teknik Enstitüsünden 12 öğretim görevlisini Erzurum’da misafir ettiklerini dile getiren Dursunkaya, şöyle konuştu:

“Türkiye’deki 940 meslek yüksekokulu içerisinden sadece bizim yüksekokul ile yapılan bu protokol çerçevesinde, 9 farklı alanda Ugandalı eğitmenlere eğitim veriyoruz. Bu eğitmenler aldıkları bu eğitimi Nawanyago’daki öğrencilerine anlatacak. Nawanyago Teknik Enstitüsünün binasını Türkiye’den TİKA yapmış. Dolayısıyla bizim bu misafirlerimize her anlamda destek olmamız gerekiyor. Martha da yiyecek içecek ve otel hizmetleri konusunda burada eğitim alıyor.”

Ugandalı eğitmen Martha’ya Türk yemeklerini öğreten aşçı Nurullah Çoruk da yurt dışından gelen misafirlere yöresel yemekleri öğrettiklerini dile getirdi.

“Öğrencilerime anlatacağım”

Ugandalı Nairuba Martha ise ülkesinden çeşitli eğitimler almak için Türkiye’ye geldiğini bildirerek, ülkesinde otel yönetimi ve gıda işletimi alanında eğitim verdiğini söyledi.

Martha, farklı yemekler yapmayı öğrenip öğrencilerime aktarmak için Erzurum’a geldiğine değinerek, şöyle konuştu:

“Bazı sebze yemekleri ile tatar böreği ve et yemeklerini öğrendim. Burada gezilerimiz oluyor. Kaldığımız otel ve Türk yemekleri çok güzel. Burası, bizim ülkemizdeki otellerden çok daha iyi standartlara sahip. Uganda’da buradaki malzemelerin çoğuna sahibiz. Şimdi öğrendiğim Türk yemeklerinin nasıl pişirileceğini öğrencilerime anlatacağım. Türk hükümeti bize ülkemizde yemek yapabileceğimiz gerekli ekipmanları verdi. Bu yüzden burada öğrendiklerimi orada öğretmekte sıkıntı yaşamayacağım.”

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«