Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 21, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 21, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Katolik kilisesinde cinsel istismar skandalında yeni iddialar

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

PARİS

Fransa‘da geçen yıl patlak veren Katolik kilisesinde çocuklara cinsel taciz skandalında, istismarda bulunan 32 rahibin, bazıları hala görevine devam eden piskoposlar tarafından korunduğu ileri sürüldü.

Fransa’da özel araştırmalarıyla bilinen Mediapart internet gazetesi, Katolik kilisesindeki cinsel taciz skandalına dair yeni belge ve iddialar ortaya attı.

“Kilise yöneticileri rahipleri korudu”

Mediapart, Katolik kilisesinin, küçük yaşta çocukların hedef alındığı çok sayıda cinsel tacizin üstünü örttüğünü, kilise yöneticilerinin suçlardan haberdar olmalarına rağmen gerekeni yapmayarak rahipleri koruduğunu yazdı.

Mediapart’ın “25 piskopos cinsel istismarların üstünü örttü” başlığını kullandığı özel haberde, 5’i hala görevde olan 25 piskoposun, arkalarında 339 kurban bırakan 32 rahibi sistematik şekilde koruduğu ve suçlarına engel olmadıklarını kaydedildi.

“Rahiplerin görev yerleri değiştirilerek skandalların üzeri örtüldü”

Haberde ayrıca daha çok 2000’li yıllarda meydana gelen olaylar sonrasında, bahsedilen rahiplerin görev yerlerinin değiştirilerek skandalın üzerinin örtüldüğü belirtildi.

Haberde, 1990 yılından itibaren cinsel taciz olaylarına karışan 90’dan fazla rahibin sorgulanıp cezalandırılmak yerine ülke dışında görevlendirildiği, olayların adli makamlara aksettirilmediği, “ödül olarak değerlendirilen” yer değiştirmelerde favori bölgenin ise Afrika olduğu vurgulandı.

Muhabir: Ömer Aydın

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«