Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Eylül 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Eylül 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Diyarbakır MHP’den gazetecilere 50 liralık zarf

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı’nda bugün düzenlenen basın açıklamasının ardından zarf içerisinde para bırakıp gazetecilere verilmek istendiği iddiası üzerine Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından sert tepki gösterildi.
MHP Diyarbakır İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasının ardından gazetecilere zarflar içerisinde 50 TL para verilmek istendiği ileri sürüldü. İddialar sert tepkilere neden oldu. GGC tarafından yapılan yazılı açıklamada MHP İl Başkanlığının yaptığı bu durumu ahlaktan yoksun olarak değerlendirildi. Yapılan açıklamada, “Diyarbakır MHP İl Başkanlığı tarafından bugün yapılan basın toplantısında, Diyarbakır’daki görevli basın mensupları bir görev olarak bu toplantıyı izlemiş ve İl Başkanlığı’nın Kürt sorunu çözümü ve Akil İnsanların bölge gezilerine ilişkin açıklamalarını haberleştirmişlerdir. Basın toplantısının bitişi sonrasında gazetecilere basın metni kapalı zarf içinde teslim edilerek içine 50 TL para bırakılmıştır. Bunu gören GGC üyesi gazeteci arkadaşlarımız, tepki gösterip yaşanan bu etik dışı durumu kurumumuza bildirmişlerdir. Bizler bölgede görev yapan gazeteciler, çalıştığımız kurumlardan emeğimiz karşılığında hak ettiğimiz ücret-maaşı alan ve bu meslekle hayatını idame ettiren insanlarız. Ne bir siyasi partinin, ne bir kurumun vereceği paraya ihtiyacımız olmadığını, hiçbir kurumun veya siyasi partinin açıklamasını da para karşılığında yazmadığımızı, bundan sonra da yazmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz. MHP İl Başkanlığı’nın yapmış olduğu bu hareket ne kadar ahlaktan yoksun ise, zarfı almak da o derece ahlaksızlıktır. Bu bölgede görev yapan gazeteciler her zaman, insan hakları, adalet ve demokrasi için halkın haber alma özgürlüğü amacıyla görev yapmışlardır. Bu görevleri yaparken şehit olmuş, yaralanmış, şiddete maruz kalmış, gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır. Bütün bunlar ortada iken, bölgemizde gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın tamamı hiçbir zaman kendilerine yönelik böyle onursuzca bir teklife prim vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir. MHP İl Başkanlığı’nın yapmış olduğu bu hareketi şiddetle kınıyor ve bölgedeki gazetecileri başkalarıyla karıştırmamalarını tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Toplantı sonrası ortaya atılan iddialar sonrası MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyyar Karakoç’un soruları yanıtsız bıraktığı bildirildi.

 

 

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«