Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Eylül 29, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Eylül 29, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Suriyeli ve Kilisli öğrenciler ile Kutlu Doğum

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Suriyeli ve Kilisli öğrencilerin beraber yaptıkları Kutlu Doğum programı büyük beğeni topladı.
Kilis’te Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (ESEDER) tarafından düzenlenen gecede çeşitli etkinlikler sergilendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, Hz. Muhammed (sas)’e şiirler ve ilahiler okuyan minikler izleyenleri duygulandırdı.

Suriyeli öğrencilerden Rana Apsi duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Biz hepimiz İslam diniyiz, biz hepimiz kardeşiz, Peygamberimiz bize bu dini öğretti, hepimiz bu dini çok seviyoruz ve hep dua ediyoruz, namaz kılıyoruz. Allah’a hep ibadet ediyoruz ve Peygamberimiz’e çok teşekkür ederiz. Çünkü o bize İslam dinini öğretti, onu çok seviyoruz, sevgimizi anlatamayacak bir şekilde seviyoruz.” Merva Ubdey ise “Türk devletine çok teşekkür ediyoruz, biz buraya geldikten sonra onlar bize çok yardım ettiler. Peygamberimiz aklıma geliyor. Bizi burada misafir ettikleri için herkese teşekkür ederim.” dedi.

ESEDER Okuma Salonu Müdürü Atilla Bolat da şunları söyledi: “Kutlu Doğum ayı gelince biz bunlara nasıl bir etkinlik yapalım diye düşündük. Sonra Kutlu Doğum Haftası’nda Türkçe ilahiler okunması aklımıza geldi, bu bağlamda Suriyeli öğrencilerimizi de işin içine dahil ederek, onlarla beraber bir kardeşlik ortamı olsun diye, onları da kendi çocuklarımız arasına katarak bir Kutlu Doğum programı düzenledik. Hakikaten de güzel oldu, tüm çocuklarımız Türkçe ve Arapça ilahiler okudu.”

Program sonunda ESEDER’in düzenlemiş olduğu kitap okuma yarışmasında dereceye girenler öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«