Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Temmuz 27, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Temmuz 27, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

IUS’un bursluluk sınavına yoğun ilgi

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

SARAYBOSNA

Bosna Hersek‘in başkenti Saraybosna‘da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesindeki (IUS) bursluluk sınavına bin 800 öğrenci katıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen bursluluk sınavına, ülkenin farklı şehirlerinden öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Lise son sınıftaki öğrencilerin katılabildiği sınavda, dereceye giren ve belli puan elde eden öğrencilere yüzde 100’e kadar burs imkanı sunuluyor.

IUS Kurucu Vakıf Başkanı Hasan Topaloğlu yaptığı açıklamada, IUS’ta ciddi oranda yüksek burs imkanı sağlandığını belirterek, bugünkü sınav sonucu Bosna Hersekli öğrencilere verilecek burslar dışında Türkiye ve diğer ülkelerden öğrencilere de burs sağladıklarını söyledi.

Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) olarak ana okulu, ilk öğretim okulu ve üniversite düzeyinde eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini dile getiren Topaloğlu, “Ağustostan itibaren de liseye öğrenci kabulümüzü yapmış olacağız. Böylelikle ana okulundan doktoraya kadar her kademede, eğitim ve öğretim çalışması yapan müesseselerimiz olacak.” dedi.

IUS Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe de bu yıl burs oranlarını yükselttiklerini ve bursların beş sene boyunca kesintisiz devam etmesi kararı aldıklarını aktararak, “Bosna Hersek öğrencilerine binin üzerinde burs dağıtacağız.” dedi.

Sınav için okula gelen öğrencilerin aynı zamanda kampüsü de gezme imkanı bulacağını kaydeden Türe, “Alt yapımızı ve binalarımızı tanıyacaklar. Burada kaliteli bir eğitim almak için her şeyi kendi gözleriyle görecekler. Buradaki öğrencilere sorular sorarak da onların tecrübelerini duyacaklar.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emre Baştuğ

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«