Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Ağustos 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Ağustos 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Türkiye

Latin Amerika ve Karayipler İstanbul’da buluşacak

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Türkiye
A A

ANKARA – Nazlı Yüzbaşıoğlu

Türkiye ile Latin Amerika ve Karayipler’den dışişleri bakanları İstanbul’da bir araya gelecek.

Türkiye-Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) Dörtlüsü 4. Dışişleri Bakanları Toplantısı, Türkiye’nin ev sahipliğinde 21 Nisan’da düzenlenecek.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul’daki toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve CELAC Dönem Başkanı El Salvador Dışişleri Bakanı Hugo Martinez başkanlık edecek.

Türkiye ile CELAC üyelerinin ikili ve çok taraflı işbirliğinin artırılması için istişare yapacağı toplantıya, CELAC Dörtlüsü üyeleri El Salvador, Dominik Cumhuriyeti ve Guyana dışişleri bakanları, Ekvator Cumhuriyeti ise bakanlık temsilcisi düzeyinde katılacak.

Toplantıda, “Türkiye ve CELAC Arasında Daimi İşbirliği Mekanizması Oluşturulmasına dair Ortak Bildiri”nin kabul edilmesi öngörülüyor.

Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu

Batı yarım kürede bulunan ABD ve Kanada hariç 33 devleti çatısı altında toplayan CELAC’ın kuruluş fikri, Türkiye’nin özel davetli olarak katıldığı, 2010’da Meksika’nın Cancun şehrinde düzenlenen 23. Rio Grubu Zirvesi’nde ortaya atıldı.

Siyasi diyalog ve iş birliğinin derinleştirilip bölge sorunlarının ele alınması amacıyla 2011’de kurulan, daimi sekretaryası bulunmayan örgüt, bir önceki, mevcut ve bir sonraki dönem başkanlarından oluşan üçlü mekanizmayla yönetiliyordu. Ancak Karayip Topluluğu dönem başkanının da yönetime katılmasıyla CELAC dörtlü mekanizma halini aldı.

Örgütün dönem başkanlığını 2015 sonuna kadar Ekvator, 2016’da Dominik Cumhuriyeti, 2017’de de El Salvador üstlendi.

CELAC’ın temel karar ve yönetim organı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, yılda bir kez dönem başkanı ülkenin ev sahipliğinde toplanıyor.

Ayrıca, dışişleri bakanları ve ulusal koordinatörler ve ilgili ihtisas kuruluşları temsilcilerinin toplantılarında alınan kararlar da uygulanıyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«