Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ensar Buluşma Programında Açıklama Yaptı

• Kanal 5
8 yıl önce
• Haber
A A

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye gibi, oturduğu coğrafyanın bizatihi kendisi hem jeopolitik olarak büyük imkanlar sunan hem de siyasi olarak çok büyük tehlike ve tehditleri barındıran bir ülkenin yeni bir dış politika perspektifine ihtiyacı var.” dedi.
Kurtulmuş, Ensar Vakfı tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen “Ensar Buluşması” programına katıldı.
“Referandumdan 2023’e Türkiye’nin değişim siyaseti” konulu bir konuşma yapan Kurtulmuş, toplumsal bütünlüğün sağlanmasıyla ilgili her türlü adımın atılması gerektiğine vurgu yaparak, Orta Doğu’da ya mezhep temelinde bölünme ve çatışmaların körüklediğini ya da etnik temelli birtakım çatışmaların önünün açıldığını ifade etti.
– “Dünya ekonomisinde ciddi tartışmalar olacak”
Türkiye’nin elinde çok farklı dış politika argümanları olduğunu belirten Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son 15 günde gerçekleştirdiği yurt dışı seyahatlerini anımsatarak, şunları ifade etti:
“Türkiye aynı zamanda hem Rusya ve İran ile Orta Doğu meselesini konuşabilecek hem Hindistan ile yeni ticaret imkanlarını konuşabilecek, ön Asya’nın yeni siyasi perspektiflerini paylaşabilecek hem Çin ile yaptığı üç anlaşmayla yeni İpek Yolu üzerinde, yeni bir anlayışı ortaya koyabilecek, hemen arkasından da ABD’de son derece stratejik bir görüşmeyi Amerikan Başkanı Trump ile yapabilecek bir imkana ve kabiliyete sahiptir. Bu, Türkiye için büyük bir avantajdır. Dünyada da böylesine büyük avantajlara sahip başka ülke de yoktur.”
Kurtulmuş, güçlü bir Türkiye’nin varlığının dünyadaki birçok zulmün de önüne geçmek anlamına geleceğini belirtti.
Türkiye ekonomisinin, 10 büyük ekonomisinden birisi olması için gayret ettiklerini belirten Kurtulmuş, ekonomik reformlar konusunda 2017-2023 hedeflerini anlattı.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«