Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Aralık 18, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Aralık 18, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Vatandaşlar Camilere Akın Etti

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A
Bin aydan hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.
 
 

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ”bin aydan daha hayırlı” olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde İstanbullular camilere akın etti. 

Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan, Fatih, Süleymaniye ve Sultanahmet camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Orucunu açan vatandaşlar, camilerde teravih namazını eda etti, okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Sultanahmet Camisi

Orucunu At Meydanı’nda ve Sultanahmet Camisi’nin avlusunda açan vatandaşlar, caminin girişinde ve şadırvanında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar caminin içinin yanı sıra avlusu ve bahçesinde de teravih namazı kıldı. Geceyi ihya etmek için bazı Müslüman turistlerin de camiye geldiği görüldü. Bazı vatandaşların Kur’an-ı Kerim okuduğu caminin bahçesinde turistlerin de fotoğraf çektiği görüldü.

Eyüp Sultan

Vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi’ni de doldurdu.  Evlerinden getirdikleri iftariyeliklerle cami çevresinde oruçlarını açan vatandaşlar, akşam namazını Eyüp Sultan ve çevredeki camilerde kıldı. Akşam namazının ardından vatandaşlar, Eyüp Sultan türbesinin önünde dua edip, Kur’an-ı Kerim okudu.

Bazı vatandaşlar teravih namazını, caminin dolması nedeniyle iç ve dış avlularda yerlere serilen hasırlar ve beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

Selimiye Camisi

Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camisi, Kadir Gecesi’nde ziyaretçi akınına uğradı.

 “Bin aydan daha hayırlı” olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Selimiye Camisi doldu taştı. Yaklaşık 20 bin kişinin namaz kıldığı camide içeride yer bulamayanlar, cami bahçesi ve çevresinde yerlere kilim sererek ibadet etti. 

Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul gibi civar iller ile komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan’dan çok sayıda kişi, Kadir Gecesi’nin feyzini Selimiye Camisi’nde yaşamak için Edirne’ye geldi.

 

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«