Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Eylül 10, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Eylül 10, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Bahçeli Grup Toplantısında konuştu

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın Mursi hayranlığı, Rabia işaretiyle avunması ve oturduğu yerden Mısır’ın içişlerine karışma teşebbüsü ülkemize ilave külfetler getirmiştir” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin izlediği dış politikayı eleştirerek, Türkiye’nin sınırdaş olduğu her ülkeyle ters düştüğünü öne sürdü.

Darbeci Mısır hükümetinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beyanatını, Mısır halkının iradesine meydan okuma, tercihlerini küçümseme ve içişlerine doğrudan müdahale olarak algıladığını ifade eden Bahçeli, AK Parti hükümetinin buna misilleme yaparak, Mısır’ın maslahatgüzarına 29 Kasım’a kadar ülkeyi terk etmesi için süre tanıdığını hatırlattı. Bahçeli, “Dik durduğunu, ama dikleşmeyi sevmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan’ın Mursi hayranlığı, Rabia işaretiyle avunması ve oturduğu yerden Mısır’ın iç işlerine karışma teşebbüsü ülkemize ilave külfetler getirmiştir. Biliyoruz ki 3 Temmuz’da Mısır’da yaşanan açık bir darbedir ve bu demokrasiyi hiçe sayan müdahaleye olumlu bakmak, masum görmek düşünülemeyecektir” dedi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

“Başbakan Erdoğan bu hassas dengeyi gözetememiştir ve ölçüyü her konuda olduğu gibi burada da kaçırmıştır. Zannedersiniz ki Başbakan Mursi’nin mirasçısı, yediemini, kayyumu ve emanetçisidir. Yine zannedersiniz ki Başbakan sabah akşam dört yaparak zevkten dört köşe olmaktadır. Sormak isterim ki Başbakan bugüne kadar dört yaparak neyi elde etmiştir? Hangi yaraya merhem olmuş, hangi saldırıyı önlemiş, hangi soruna çare üretmiştir? Sembollerle Mısır’ın iç meselesini Türkiye’ye taşıyan ve sürekli gündemde tutan Başbakan ülkemizin çıkarlarını ve bölgesel gücünü fütursuzca tartışmaya açmaktadır.”

“Türkmenlerin suçu İhvan’ın mensubu olmamak…”

Irak’ta Türkmenlerin can ve mal güvenliği kalmadığına dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

“Şu işe bakınız ki Türkmenleri ölüm tüneline sokan, paramiliter unsurlarıyla kurşunlayan, arkası arkasına bombalayan peşmerge, Başbakan Erdoğan’ın şeref misafiri olarak Türkiye’de ağırlanmaktadır. Türkmen kentlerinin nüfus yapısıyla oynayan, tapu dairelerini yakan, Türkmen kimliğini silmeye çalışan gafil ve soytarıyla sözde Türkiye’nin birlik ve beraberliği konuşulmaktadır. Savaş boyası sürünmüş canavarla barış müzakeresi yapılmakta, çözüm süreci paylaşılmaktadır.

Başbakan Erdoğan ömrü hayatında Türkmenlere ciğeri yanmış mıdır? Mısır’daki iç kargaşada ölenlerin, Suriye’de hayatını yitirenlerin yarısı, değilse bile çeyreği kadar kendisine mesele yapmış mıdır? Anlaşılıyor ki Türkmenlerin suçu İhvan’ın mensubu olmamak, Mursi’nin yanında yer almamaktadır. Başbakan’ın kardeşim, dostum diyerek bağrına bastığı iblis, Türkmenlerden intikam almakta, Türkmenlerin kanını içmektedir. ”

“Türkmenlerin bağımsızlıklarını savunmaları imkansız görülmemelidir”

“Türkmenler sistematik olarak imha edilirken Başbakan’ın Barzani’yle siyaset yapma kararı, birliktelik ısrarı, bölgesel denkleme beraber dahil olma iradesi, bunu İmralı canisine karşı koz olarak kullanma kurnazlığı tarafını zaten tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur” görüşünü dile getiren Bahçeli, Türkmenlerin sadece Irak’ta değil Suriye’de de feryat, figan ettiğini söyledi. “PYD özerkliğini ilan ederken Türkmenlerin can derdine düştüğünü ve PKK-PYD ortaklığının Türkmenlere kan kusturduğunu” ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türkmensiz Irak olmayacağı gibi, Suriye de olamayacaktır. Şunu herkes iyi anlamalıdır ki milyonlarca Türkmen hesaba katılmadan huzur ve barış ortamının tesisi hayalden öte bir anlam taşımayacaktır. Dört parçalı Kürdistan peşinde koşanlar, acaba dört parçalı Türkmenistan fikrini ve hazırlığını engelleyebilecekler midir?

Gerekirse tüm Türkmenlerin toplanıp bir araya gelerek haklarını ve bağımsızlıklarını savunmaları imkansız görülmemelidir. Kürdistan’ı tanıma ve meşrulaştırma hevesinde olan Başbakan Erdoğan Türkmenleri basite almamalıdır.”

Damat kimdir, gelin kimdir?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın”Ben, kendimizi evlenme vaadiyle kandırılmış insanlara benzetiyorum. Nikah masasına oturulmadı. Tabii bunun faturasını bu siyasi partilerimiz çekecektir” dediğine işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Sayın Mahkeme Başkanı, neyi anlatmaya ve neyi ima etmeye çalışmaktadır? Damat kimdir, gelin kimdir? Evlenme vaadiyle kandırılan kimlerdir? Sayın Başkan, hangi çevrelerin nam ve hesabına konuşmaktadır? Yoksa kendisi AKP’ye el altından yaptığı servisin, verdiği desteğin amacına ulaşamadığından mı yakınmaktadır? Siyasi partilerin milletimiz nezdinde neyle karşılaşıp karşılaşmayacaklarını bu Sayın Başkan nereden bilmektedir?”

”Başbakan’ı bu matematik dehasından dolayı tebrik ediyorum”

Bahçeli, konuşmasını bitirirken Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı 61 hesabına değinmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Değişik zamanlarda bizim 40 hesabımızla alay eden Başbakan, meğerse bunu da taklide karar vermiş, Trabzon’un fetih yılından plakasına, hükümet sayısından yaşına kadar zorlaya zorlaya 61’i tutturmuştur. Başbakan’ı bu matematik dehasından dolayı tebrik ediyor, kendisinden daha fazlasını bekliyorum. 30 Mart’ta Trabzon’dan 61 uman Başbakan, mesela Adana’dan, Adıyaman’dan ve Afyonkarahisar’dan acaba ne beklemektedir? Oraların plakaları nedir acaba? Bizim 40 hesabımızı 61 rekoruyla kıran Başbakan Erdoğan herhalde bundan sonra dur durak bilmeyecek, toplama ve çarpmadan ziyade bölme ve çıkarmalarla girdiği karanlık yolda ve elinde abaküsle yana yakıla dolaşacaktır.”

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«