Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 17, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 17, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Robot Şampiyonasında dünya birincisi öğrenciler yurda döndü

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

ANTALYA

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Uluslararası Robot Şampiyonası’nda dünya birincisi olan Antalyalı öğrenciler, Pekin’den döndü.

Antalyalı öğrencilerin oluşturduğu 3 kişilik robot takımı, “zihin gücü ile nesnelerin kontrolü’ projesi kendi kategorisinde dünya şampiyonu olurken, “zihin gücü ile araç kontrolü” ikinci, “uzaktaki el” projesi ise dördüncülüğü elde etmişti.

Pekin’de düzenlenen ödül töreninin ardından ülkeye dönen öğrenciler Eren Ekrem Kayıkçı, Efe İnan ve Buket Naz Zeren ile öğretmenleri Hatice Üstüner, eğitim aldıkları Antalya Bilim ve Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) geldi. Öğrenciler burada basın mensuplarına derece alan 3 proje hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya BİLSEM Okul Müdürü Arif Aydeniz, Çin’de 2004 yılından bu yana yapılan “Pekin Robot Challege 2017” yarışmasına 56 ülkeden bin 976 yarışmacının katıldığını belirtti.

Antalya BİLSEM öğrencilerinden oluşan 3 kişilik takım ile zorlu bir yarışmaya katıldıklarını kaydeden Aydeniz, takımdaki üç öğrencinin 3 ayrı proje ile katıldıklarını ve projelerin birincilik, ikincilik ve dördüncülük altığını ifade etti.

Aydeniz, öğrencilerin akıllı ev projesi ile omurilik, felçli ve engelli bireylerin evlerinde akıl gücü ile yerlerinden kalkmadan elektrik, klima açma, ev aletlerinin çalıştırılması gibi hayatı kolaylaştıran projenin derece aldığını dile getirdi.

İkinci olan projede beyin gücü ile tekerlekli sandalyenin kontrol edilebildiğini anlatan Aydeniz, dördüncü olan projede ise yine engelli öğrencilerin yerinden kalkmadan sınıf ortamında tahtaya beyin komutu ile bilginin aktarıldığını dile getirdi.

“Bu çocuklar bu ülkenin milli servetidir”

Projelerin geliştirilmesine katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara ve ana sponsor olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına (ATSO) teşekkür eden Aytemiz, şöyle devam etti:

“Bu çocuklar bu ülkenin milli servetidir. Bu çocuklara imkan sağlandığı takdirde neler yapabileceklerini gözler önüne serdiler. Bundan 2 yıl önce başlattığımız mekatronik robot çalışmalarımız bugün meyvelerini dünya birincileri olarak verdi. Elde ettiğimiz bu başarıdaki çıkış yolumuzda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘İnovasyon ve bilişim alanında devrim yapmalıyız.’ sözleri çok etkili oldu. Biz gelecekte çocuklarımızla daha büyük başarılar elde edeceğimize düşünüyoruz. Destek veren velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.”

Muhabir: Gülsem Adam

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«