Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Mayıs 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Mayıs 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

‘Üniversitemiz eğitim, bilim, barış ve dostluk merkezidir’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

ASTANA – Aliia Raimbekova

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, yeni eğitim döneminde yaptıkları yapısal değişikliklerle eğitim kalitesini daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kutalmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkistan kentindeki üniversitenin 2017-2018 eğitim öğretim dönemine köklü yeniliklerle girdiğini belirterek, 300 hektar alana kurulu üniversite kampüsünde yeni ve zengin kütüphane, öğrenci yurtları, yemekhaneler, kültür merkezi, dev hastahane ve başka fiziki imkanlar bulunduğuna dikkati çekti.

Yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kutalmış, üniversitede 33 ülke ve topluluktan 8 bin 135 öğrencinin örgün eğitim gördüğünü, bunların yaklaşık bin 400’ünün Türk cumhuriyetleri ve topluluklarından gelen öğrencilerden oluştuğunu aktardı.

Türkiye’den 500 Kazak öğrenciye burs imkanı

Kutalmış, Türkiye’nin, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde okuma şartıyla her yıl 500 Kazak öğrenciye burs imkanı sağladığının altını çizerek, “Bu önemli bir burstur. Özellikle bu sene burs haberleri bütün Kazakistan eyaletlerinde büyük yankı uyandırdı.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Kutalmış, Kazakistan’ın yılda 100’ü Türk, 100’ü de diğer Türk cumhuriyetleri ve topluluklarından olmak üzere toplam 200 öğrenciye burs verdiğini bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok sayıda yüksek puanlı öğrenciyi üniversitemize kazandırdık. Mesela Diş Hekimliği Fakültesini müstakil bir fakülte olarak düzenledik. Tıp Fakültemize kabul ettiğimiz öğrencilerin çok büyük kısmı yüksek puanlı 4 dil bilen öğrenciler. Yurt dışından gelen öğrencilerin önemli bir bölümü bu iki fakültede bulunmaktadır. Yapılan köklü değişikliklerin üniversitenin eğitim kalitesinin daha da artmasına önemli katkı sağlayacağından eminiz.”

Her yıl 800 öğrenci Türkçe öğreniyor

Hazırlık Fakültesinde her yıl yaklaşık 800 öğrencinin Türkçe, Kazakça ve Rusça öğrendiğini anlatan Kutalmış, Türkçe ve İngilizcesi iyi olan çok sayıda öğrenciyi de bir veya iki dönem için Türkiye ve Avrupa üniversitelerine gönderdiklerini söyledi.

“Üniversitemiz eğitim, barış ve dostluk merkezidir”

Üniversitenin farklı ülkelerden öğrenci, akademisyen, yazar ve edebiyatçıların buluştuğu bir alan olduğunu dile getiren Kutalmış, burada hemen her hafta uluslararası konferans, kongre, sempozyum gibi akademik faaliyetlerin yapıldığını söyledi.

Kutalmış, “Üniversitemiz sadece Kazakistan ve Türkiye için değil, bütün Türk cumhuriyetleri, Türk toplulukları ve hatta dünya insanlığı için bir sevgi, eğitim, bilim, barış ve dostluk merkezidir.” diye konuştu.

Haziran 1991’de Türkistan şehrinde kurulan üniversite, 1992’de Türkiye ve Kazakistan arasında yapılan anlaşmayla 2 ülkenin ortak ve özerk statüye sahip yüksek öğretim kurumu olarak Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi adını almıştı.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«