Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Haziran 8, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Haziran 8, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

‘Barışı ve güvenliği sağlamak kimin sorumluluğu?

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, uluslararası toplumun barış ve güvenliği sağlayamayacak duruma geldiğini belirterek, “Bu soruyu burada BM Güvenlik Konseyi’nde soruyorum; barışı ve güvenliği sağlamak kimin sorumluluğu?” dedi.

Grandi, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Bangladeş’e yaptığı ziyareti sırasında 1990’lardan beri Myanmar’dan en hızlı mülteci göçüne şahit olduğunu söyledi.

Arakan’da yaşanan insani trajedinin dramatik boyutuna dikkati çeken Grandi, “Kriz bölgelerindeki komşu ülkeler büyük ölçekli mülteci hareketlerinin sosyal, ekonomik ve siyasi sarsıntılarıyla mücadele etmeye çalışıyor ve çözülemeyen krizlerin sonuçları, sınırların ötesine geçiyor.” diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi’ni uluslararası barış ve güvenliği sağlayamamakla eleştiren Grandi, şunları kaydetti:

“Barışı sağlayamayacak duruma mı geldik? Bu soruyu burada BM Güvenlik Konseyi’nde soruyorum; barışı ve güvenliği sağlamak kimin sorumluluğu? Bu başarısızlıkların her gün evlerini terketmek zorunda kalan milyonlarca insan üzerindeki doğrudan etkilerine şahit oluyorum. Mültecilerle görüştüğümde ilk soruları yemek ya da barınak değil, barış ve güvenlik oluyor.”

“Arakanlıların vatansız kalması istismara maruz bırakır”

BM Güvenlik Konseyi’ndeki toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Grandi, Myanmar’daki şiddet olaylarında kaçarak Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Arakanlı mültecilerin köylerine vatandaş olarak dönmeleri gerektiğini söyledi.

Grandi, “Bu insanlar vatansız kalamaz, vatansızlık onları geçmişte olduğu gibi ayrımcılık ve istismara maruz bırakır. Arakanlıların geri dönüşünü ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak için vatandaşlık sorununun çözülmesi gerek.” dedi.

Arakan’ın Myanmar’daki en fakir bölgelerden biri olduğuna dikkati çeken Grandi, Myanmar hükümetine Arakanlılara vatandaşlık vermenin yanında Arakan için kalkınma programı hazırlaması çağrısı yaptı.

Muhabir: Betül Yürük

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«