TBMM
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Bizim en büyük problemimiz karşılıklı konuşmamak, görüşmemek, anlamaya çalışmamak. Hepimiz bu vatan için varız.” dedi.
Kahraman, Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın başkanlığında Ankara’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kabul etti.
Şıvgın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kahraman’ı yeniden TBMM Başkanlığına seçilmesinden dolayı kutladılar.
Kahraman, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de bir Seymen olduğunu, önceki kabulde Seymen kıyafetiyle resminin çekildiğini, bazılarının ise buna kızdığını söyledi.
“(Bayrak, sancak) dedim, biz büyük cihan devletinin varisiyiz dedim. Hangisi tırmalıyor kulaklarını bilmiyorum?” diyen Kahraman, “En güzel ilaç, karşılıklı görüşmektir, konuşmaktadır. Tanıyınca ‘Bu da benim gibi vatanperver’ diyecektir. Bizim en büyük problemimiz karşılıklı konuşmamak, görüşmemek, anlamaya çalışmamak. Hepimiz bu vatan için varız.” diye konuştu.
“İlahi MOBESE yok mu”
İnsanların her davranışının kayıt altında olduğunu; İstanbul’da, akşam saatlerinde bir randevusuna yetişmeye çalışırken tercihli yola girdiğini, bunun MOBESE ile tespit edilerek, kendisine trafik cezası geldiğini aktaran Kahraman, “Kulun MOBESE’si var da Cenab-ı Hakk’ın yok mu? İlahi MOBESE yok mu? ‘Gel buraya, hesap ver’ denmeyecek mi?” diye sordu.
Milli ve manevi değerlerin bir kenara bırakılamayacağını belirten Kahraman, 15 Temmuz’da Türkiye’nin büyük bir tehlike atlattığını kaydetti. Kahraman, “Eğer 15 Temmuz muvaffak olsaydı Türkiye’nin hali ne olurdu? Suriye’ydik, Arakan’dık, perişandık. Deaşistan, Kürdistan, Ermenistan kurulmuştu. Birbirine giren kardeşler olacaktık. Ne büyük bir badireden Cenab-ı Hakk bizi kurtardı. Bizim yüreğimiz vatan, iman sevgisiyle dolu olmalı ki bu tür hadiselere karşı duralım.” değerlendirmesini yaptı.
“Kaptanlar değil fareler gemileri terk eder”
15 Temmuz akşamı haberi alır almaz abdestini alıp hemen TBMM’ye geldiğini anımsatan Kahraman, “Kaptanlar gemilerini terk etmezler, fareler gemileri terk eder.” dedi.
Türkiye’nin dışarıdan oyunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Kahraman, 15 Temmuz ve ertesi günü partilerin birlikte darbe girişimine karşı durduklarını dile getirdi. Kahraman, “Parmakların farklı farklı isimleri var ama bilekte birleşiyor. Birlikte olma şuuru devamlı olmalı.” ifadelerini kullandı.
Mecliste zaman zaman kavga, gürültü olabildiğini söyleyen Kahraman, “Oysa fikirler ifade edilir, bir noktada birleşilir ya da çoğunluğun dediği olur. Kavga niye?” diye konuştu.
Kahraman’ı tören salonuna gelişinde ve gidişinde, Seymenler oyunlarıyla karşıladı ve uğurladı.