Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Türkiye

‘Taşeron sistemi ülkemizin kanayan yarasıydı’

• Kaynak: AA
7 yıl önce
• Türkiye
A A

DİYARBAKIR-Ömer Yasin Ergin

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, taşeron sisteminde işçilerin emek ve alın terinin sömürüldüğünü savundu.

İşçilerin alın terinin kurumadan hakkının verilmesi gerektiğini belirten Mürsel Turbay, sendikacılığın da bir hak arama mücadelesi olduğunu kaydetti.

Yerel yönetimler sendikası olarak işlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ettiklerini belirten Turbay, “Taşeronlaşma sistemi ülkemizin kanayan yarasıydı. AK Parti hükümetinin bunu yasalaştırmasıyla birlikte çalışanlar kendi iş güvencelerine sahip oldu. Bundan sonra bu tür hizmet alımı, taşeronlaşma olmayacak.” ifadelerini kullandı.

“Modern bir sömürü sistemi geliştirilmiş oldu”

Taşeron sistemine başından beri karşı olduklarını ifade eden Mürsel Turbay, yerel yönetimlerin ilk uyguladığı bu sistemin zamanla büyüdüğünü aktardı.

Turbay, taşeron sistemini kaldırmanın kolay bir iş olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Halbuki taşeron sistemi doğru değildi. Çünkü arada şirketlere ödemiş oldukları farkı çalışana ödemiş olsalardı, taşeronlaşma derdi olmadan çalışanlar kendi haklarını almış olacaklardı. İkinci kişiler alın teri üzerinden modern bir sömürü sistemi geliştirmiş oldu. Hakikaten zor bir konuydu. Bazı sıkıntılar olabilir, bu gayet doğaldır ama bu sıkıntıları tespit ediyoruz. İlgili bakanlıkla görüşüp, işçi sendikalarıyla birlikte çözeceğiz.”

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«