Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Nisan 8, 2026
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Nisan 8, 2026
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

4 Türkmen komutana hain tuzak

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Suriye’de El Kaide bağlantılı IŞİD’in militanları çatışmaların yoğunlaştığı Çobanköy’de geri çekilme müzakereleri için çağırdıkları 4 Türkmen komutanı kalleşçe şehit etti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne bağlı eylemcinin Çobanbey’de gerçekleştirdiği saldırıda, 4 Türkmen komutan hayatını kaybetti. IŞİD örgütü Çobanbey’i ele geçirmek için saldırı başlatan Türkmenlere müzakere teklif etti.

Muhammed Fatih Tugayı adlı bir grubun temsilcisi Hakim Ahmed Fayad, Çobanbey’den çekilme karşılığında bazı güvenceler isteyen IŞİD yetkilileriyle Türkmenleri müzakere konusunda bir araya getirdi.

İNTİHAR BOMBACISIYMIŞ

Türkmen Tugayı karargahındaki toplantıya, komutan olduklarını belirten 4 IŞİD militanı katıldı. Bu esnada bir IŞİD militanının üzerindeki bombayı patlatması sonucu Türkmen komutanlar olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıyı haber alan Türkmen güçlerinin, Çobanbey’i ele geçirmek için başlattığı saldırıyı geçici olarak durdurduğu belirtildi. Bölgedeki Türkmen kanaat önderleri ile yapılan görüşmelerde 311 Türkmen’den haber alınamadığı belirtildi. Halep’in Türkiye sınır hattının radikal IŞİD grubunun kontrolüne geçtiği öğrenildi. Paralel yapının engelleri sonucunda Türkmenlere ulaştırılamayan yardımların maliyeti de ağır oldu.

IŞİD KOMŞUMUZ OLDU

IŞİD’in dün itibari ile sınır hattını kontrol altına aldığı öğrenilirken, Ankara, ‘Paralel yapı, MİT yardımlarını teşhir ederek ve algı operasyonları yaparak, IŞİD’i komşumuz yaptı’ yorumları yapılıyor. Türkmenlere yapılan yardımları radikal gruplara giden yardımlar gibi gösterip algı operasyonu başlatan Paralel yapı, son bir aydan buyana başlattığı operasyonlarla Suriyeli Türkmenleri yalnızlaştırıp savunmasız konuma taşımış oldu.

  • Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«