Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Temmuz 1, 2026
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Temmuz 1, 2026
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Muhalifler Halep Cezaevi’ni ele geçirdi

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Esed’in kuşatması altındaki Halep Merkez Cezaevi, uzun uğraşlar sonucu İslami Cephe ve Nusra Cephesi’nin denetimine geçti. Aralarında kadınlar ve çocuklar ile siyasi mahkumların da olduğu 3 bin 500 mahkum kurtarıldı. Sınıra yakın cezaevinin düşmesi, muhaliflerin Türkiye ile Halep arasındaki geçişi için kritik öneme sahip.

Suriye’de 3 yıldır devam eden savaşta kilit öneme sahip Halep Merkez Cezaevi aylardır süren çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçti. Beşşar Esed yönetiminin yaklaşık bir yıldır kuşatma altında tuttuğu Halep Merkez Cezaevi, İslami Cephe ve Nusra Cephesi tarafından tamamen ele geçirildi. El Cezire’nin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, muhalif birlikler cezaevine yönelik ilk saldırıyı bomba yüklü bir araçla gerçekleştirdikten sonra geniş çaplı operasyona başladı. Cezaevinde tutuklu bulunan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 bin 500 kişinin kurtarılarak güvenli bölgeye götürüldüğü belirtilirken, operasyon sırasında Çeçen komutan Seyfullah Şişani’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

BİR YANDAN VARİL BOMBASI

Halep Merkez Cezaevi’nde, 2011 yılında başlayan gösterilerde tutuklanan siyasi mahkumların da bulunduğu ifade edilirken, Suriye rejimine bağlı birliklerin buradaki tutukluları rehin olarak kullandığı iddia edilmişti. Ayrıca Aralık ayında aşırı soğuktan 10 mahkumun donarak ölmesi sonucu 350 mahkum serbest bırakılmıştı. Öte yandan cezaevindeki çatışmaların yaşandığı sırada Halep’e varil bombaları yağmaya da devam etti. Suriye Genel Devrim Konseyi’nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin Halep’teki Mesekin Hananu bölgesinin değişik yerlerine 10’dan fazla ‘varil bombasıyla’ saldırması soncunda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 40 kişinin öldüğü, 20’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bu arada orduya bağlı bir helikopterin başkent Şam’ın Dareya bölgesini de varil bombasıyla vurması sonucu ağır kayıplar yaşandığı olduğu kaydedildi. Önceki gün ülke genelinde düzenlenen saldırılarda ise en az 63 kişi hayatını kaybetmişti.

Humus’ta insani koridora izin

Suriye’deki savaşa dair Cenevre-2 Konferansı’nın ilk ayağında gündeme Humus’ta ateşkes ilan edilip insani koridor açılması yönündeki girişimlerde ilk somut adım atılıyor. Humus Valisi Tılal el-Berazi, abluka nedeniyle Humus’ta mahsur kalan sivillerin tahliyesi konusunda Birleşmiş Milletler (BM) ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Suriye resmi haber ajansı SANA’ya açıklama yapan Berazi, ‘Humus kentindeki sivillerin tahliyesi konusunda BM ile anlaşmaya varıldı. Tahliye işlemi en kısa süre içerisinde başlayacak’ dedi. İsviçre’nin Cenevre kentinde Suriye rejimi ile muhaliflerin temsilcilerinin katıldığı görüşmelerde, Humus’taki sivillerin tahliyesi konusu ele alınmış ancak uzlaşma sağlanamamıştı.

  • Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«