Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “Doğal Hayat Doğal Enerji” sloganı ile hayata geçirilen güneş enerji panellerini yerinde inceledi, enerji üretimi ile ilgili bilgiler verdi.
Başkan Fadıloğlu; “Proje sayesinde ülke ekonomisine zarar vermeden kendi enerjimizi kendimiz karşılıyoruz” dedi.
Doğal Hayat Doğal Enerji sloganı ile yola çıkılarak Şehitkamil Belediyesinin Dülük Tabiat Parkı içerisinde İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü güneş enerji panelleri projesi kendi ürettiği enerji sayesinde faaliyete geçen birçok projenin de enerji masraflarını karşılıyor.
Özellikle Şehitkamil Belediyesinin hizmete sunduğu Türkiye’nin en büyük Biyolojik Göleti’nin enerjisi bu projeden sağlanacak.
Yapılan projelerin özellikle ülke ekonomisine zarar verilmeden kendi kaynaklarımızla yapılmasına dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “Güneş enerji panelleri sayesinde şu anda 150 kilovatsaatlik enerjiyi elde edebilecek durumdayız.
Burada yaklaşık 170 adet panel var. Bu panelleri 3 inverter sayesinde toplam 150 kilovatsaatlik bir enerji elde ediyoruz.
Buradaki panellerin bir diğer özelliği de 3 parça olması ve bu parçalar sayesinde birinde yaşanacak olan arıza durumunda diğer paneller çalışmasını sürdürecek ve enerji üretimi kesilmeden devam edecek” dedi.