Kahramanmaraş’ta kadın girişimci, dünyaca ünlü Maraş dondurmasından esinlenerek hazırladığı “baharatlı külah”ta çiğ köfte servis ederek müşterilerinin ilgisini çekiyor.
Üç çocuk annesi Ayşegül Erkent, iş kadını olma hayaliyle üniversiteyi yarıda bırakıp çiğ köfte dükkanı açtı. Müşterilerin ilgisini çekmek için çiğ köfteyi farklı konseptte satmak isteyen Erkent, dünyaca ünlü Maraş dondurmasından esinlenerek baharatlı külah üretmeye başladı.
Önce nane ve reyhanlı külah üreten ancak istediği lezzeti bulamayan Erkent, Kahramanmaraş’ın pul biberi ile çeşitli baharatları külahla birleştirerek farklı bir lezzet ortaya çıkardı. Erkent, baharatlı külahla, çiğ köfte sevenlere farklı ve hafif bir lezzet sunuyor.
Üniversite hayatının yarım kalan kısmını iş hayatında tamamlamayı hedefleyen Erkent, müşterilerini farklı sunumuyla dikkati çeken külahta çiğ köfteyi tatmaya davet etti.