Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hasat sezonunun başlamasıyla Türk ve Suriyeli işçiler tarafından çamurlu tarlalardan toplanan havuçlar, bin bir emekle sofralara ulaştırılıyor.
Reyhanlı ilçesinde sabahın erken saatlerinde işçilerin havuç toplama mesaileri başlıyor. Çamurlu tarladan elle toplanan havuçlar, sapları kopartılarak çuvallara dolduruluyor. Traktöre yüklenerek temizlenmek üzere fabrikaya gönderilen üzeri çamur kaplı havuçlar, tazyikli su yardımıyla yıkanıyor. Fabrikalarda temizlenen havuçlar, erkek ve kadın işçilerce paketlenerek yurt içinin yanı sıra başta Suriye, Irak ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye gönderiliyor. Reyhanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Öcal, havuç üretiminin kentte sürekli arttığını söyledi.
İlçede 3 bin dekar alana havuç ekildiğini belirten Öcal, önümüzdeki yıllarda daha fazla alanda üretim yapacaklarını kaydetti.