Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Mayıs 16, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Mayıs 16, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Okulu kapanmasın diye tek ayağıyla Everest’e tırmanıyor

• Kaynak: AA
7 yıl önce
• Dünya
A A
Okulu kapanmasın diye tek ayağıyla Everest’e tırmanıyor

KUDÜS

Yakalandığı kemik kanseri nedeniyle tek ayağını kaybeden ancak bu hastalığı yenen 22 yaşındaki Cerah el-Havamde, Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) bağlı Ürdün’deki El-Cufe Okulu’nun kapanmaması için farklı bir kampanyayı tercih etti.

Havamde, aynı zamanda kendisinin de 10 yıl eğitim gördüğü, 750 Filistinli mültecinin okuduğu Cufe Okulu’nun maddi imkansızlıklar sebebiyle kapanmaması için bağış toplamak amacıyla “İlk Adım” kampanyasını başlattı.

Sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla kampanyayı dünyaya duyurmak isteyen Havamde, 2 Nisan’da koltuk değnekleriyle Nepal-Çin sınırında bulunan 8 bin 848 metre yüksekliğe sahip dünyanın en yüksek dağı Everest Dağı’na tırmanmaya başladı.

Filistinli genç, 2010 yılında kansere yakalandığında büyük destek gördüğünü söylediği okuluna yardım toplamak için başladığı tırmanışta 5 bin 100 metreye ulaştı.

Kendisi de Ürdün’ün başkenti Amman’daki bir mülteci kampında doğup büyüyen Havamde, gelecek günlerde Everest Dağı’nda bulunan 5 bin 364 yükseklikteki ana kampa ulaşarak kampanya için yaptığı tırmanışını tamamlamayı hedefliyor.

1 milyon dolar yardım toplamayı amaçlıyor

Everest Dağı’ndaki ana kampa ulaşmakta kararlı olduğunu dile getiren Havamde, “Filistinli mültecilerin de hayal kurmaya ve bu hayalleri gerçekleştirmeye hakkı var. Bu tırmanış sayesinde hiçbir şeyin imkansız olmadığını kanıtlamaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Filistinli genç, kampanya kapsamında şu ana kadar 13 bin dolarlık yardım toplandığını ancak, desteğin artacağına inandığını sözlerine ekledi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«