Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Ağustos 20, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Ağustos 20, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Suriye uçağına önleme yapıldı

• Kanal 5
11 yıl önce
• Genel
A A

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiğini, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracının sınıra dört deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracının sınıra dört deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının, Öncüpınar/Kilis güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza 4.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevi esnasında, bir adet F-16 uçağına, Hatay üzerinde iken Suriye’de konuşlu SA-2 ve SA-5 füze sistemleri tarafından, toplam 19 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle üç kez tacizde bulunulduğu bildirildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında hudut devriye faaliyeti icra eden bir mobil yol kontrol unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 250 metre uzunluğunda boru tespit edildiği, Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verildiği ve boruların Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile imha edildiği kaydedildi.

Bu arada, Muğla Datça Yarımadası Hisarönü Körfezi açıklarında, içerisinde 19 yasa dışı göçmenin bulunduğu değerlendirilen bir teknenin alabora olduğu Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca tespit edildiği ve bölgede icra edilen arama kurtarma faaliyeti neticesinde denizdeki şahıslardan 15’inin sağ olarak kurtarıldı belirtildi.

Halen kayıp olduğu değerlendirilen dört yasa dışı göçmenin aranmasına devam ediliyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«