Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Ağustos 6, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Ağustos 6, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Brüksel’de Yahudi Müzesi’nde silahlı saldırı: 3 ölü

• Kanal 5
11 yıl önce
• Genel
A A

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Yahudi Müzesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Brüksel’in turistik yerlerinden olan Sablon bölgesinde bulunan müzeye giren ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, silahla ateş etti. Saldırgan, daha sonra çalıntı olduğu tahmin edilen bir araçla olay yerinden kaçtı. Saldırıda 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet, polis birimlerinin saldırganın izini bulmak için seferber olduğunu ifade etti. Bazı medya organları olaya karıştığı sanılan bir şüphelinin gözaltına alındığını duyursa da Milquet, bu bilgiyi doğrulamadı.

Yahudi Müzesi’nin polis kontrolü altında olmadığı ve tehdit almadığı kaydedilirken, saldırı nedeniyle terör alarmı seviyesinin ülke genelinde artırılma ihtimalinin bulunduğu bealirtildi. Seviyenin yükseltilip yükseltilmeyeceğine terör uzmanlarının yapacağı analiz sonunda karar verilmesi öngörülüyor.

Olayla ilgili bir şüpheli gözalıtna alındı

Olayla ilgili açıklama yapan Brüksel Savcılığı Sözcüsü Ine Van Wymersch, olay yerinden araçla kaçan şüphelinin yakalanarak sorguya alındığını belirterek, “Olay yerinde olduğunu doğruladı ancak saldırıyla somut bağlantısı olup olmadığı henüz net değil” dedi.

Olayda ikisi kadın ikisi erkek 4 kişinin kurşunlara hedef olduğunu, 2 kadın ve bir erkeğin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirten Van Wymersch, ağır yaralı bir erkeğin operasyona alındığını ve hayati tehlikesi bulunduğunun altını çizdi.

Wymersch, mağdurların yüz ve boğaz bölgelerine kurşun isabet ettiğini, olay yerinden koşarak kaçan birinin de arandığını kaydetti.

Saldırının amacı konusunda çok az bilgi olduğunu ifade eden Van Wymersch, “Her şey mümkün. Yahudi karşıtı eylem olduğunu doğrulamak için henüz yeterli veri yok” dedi.

Olay sonrasında İçişleri Bakanı Joelle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelboom ve Tehdit Analizi Koordinasyon Organı (OCAM) ile acil toplantı düzenleyen Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, düzenlenen ortak basın toplantısında olaydan şoke olduklarını belirterek, “Saldırıyı güçlü şekilde kınıyoruz” dedi.

Milquet de Yahudilere ait binalarda terör alarmı seviyesinin en yüksek düzey olan 4’e yükseltildiğini ancak seçimler ya da ülkenin geneli için bir tehdidin söz konusu olmadığını söyledi.

Terör alarm seviyesinin 4’e yükseltilmesi sürekli polis varlığı ve “eli kulağında terör saldırısı” tehdidi anlamına geliyor.

Olayla ilgili bir sonraki resmi açıklamanın bugün öğle saatlerinde yapılması öngörülüyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«