Suriyeli Türkmenlerin gün boyu Esed rejimine karşı sürdürdüğü çatışmalar aralıksız devam ederken, askerlerin çatışma öncesi hazırlıkları görüntülendi.
Lazkiye’nin Kastal Maaf bölgesinde ormanlık alan içerisinde konuşlanan Türkmenlerin özgürlük için verdiği mücadelede birlik ve bütünlük içerisinde oldukları dikkat çekti. Görüntülerde 12 kişilik gruplar halinde bölgenin farklı noktalarında siper alarak çatışan askerlerin nöbet tutan arkadaşlarının yardımı ile namaz kıldıkları daha sonra da silah kuşandıkları yer alıyor. İbadetlerini aksatmadan gerçekleştirdikleri bölgeden yaklaşık 1 kilometre sonrasında ortalama 500 askerle sürdürülen çatışmalarda zaman zaman tekbir seslerini silah seslerini bastırıyor.
Özellikle sabaha karşı başlayan çatışmaların akşam saatlerine kadar devam ettiği bölgede, askerlerin kendi içinde yaptıkları değişimle bölgeyi kontrol altına tutmaya devam ediyor.