Kanal 5 Genel Koordinatörü Atıf Özbey’in hazırlayıp sunduğu programın bu haftaki konuğu; 21. Dönem Kocaeli Milletvekili Mehmet Batuk oldu..Gündemdeki siyasi gelişmelerin ve 7 Haziran seçim sürecinin ele alınacağı programda Batuk siyasi partilerin seçim çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
”CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLK DEFA SİYASET YAPIYOR”
AK Parti, Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra ortaya çıkan yapılanması içinde 2001 yılında kuruldu 2002 yılında 3 Kasım seçimlerinde büyük bir çoğunlukla parlementoda yerini aldı ve hükümet olarak tek başına iktidarı oluşturdu bundan sonrada oyları artarak devam etti 2007, 2011 şimdide 2015 genel seçimleri öncesindeyiz sözünü ettiğimiz aday belirleme kriterleri tabiki partiden partiye farklılık göstermekle birlikte genel merkezlerin kararıyla ortaya çıkmakta elbette 6 bin küsür aday adayının olduğu yerde siz on kişide bir kişi bile yazamıyorsunuz 550 adayı yazacaksınız hangi liste olursa olsun alternatifi var denektir. Hangi listeyi yazarsanız yazın onlar değilde şunlar bulunsaydı daha iyi olurdu diye düşünülebilecek yönleri bulunabilir. Neticede siyasi partiler vatandaşın karşısına çıkarken bir kadro sunuyorlar projelerini seçiğm beyannamelerini uygulamak için bu kadrolara yetki istiyorlar hem proje oylanıyor hem partinin programı oylanıyor hemde kadroları oylanıyor aslında şunuda biliyoruz ki kadrolar program ve liderden daha az etkili oluyor bu işte.
Bu seçimin bir yeni yönü var bir farklı yönü var. Cumhuriyet halk partisi ilk defa siyaset yapıyor.Özellikle halkların demokrasi partiside aynı şeyi yapıyor bunda daha önce Cumhuriyet Halk Partisinde ne vardı laiklik irtica bunlar vardı vatandaş bunları çoktan duyuyoruz bir önemi yok diyordu Halkların demokrasi partisinde kürt halkına yapılan baskılar, kürtçülük düşüncesi ve kürt milliyetçiliği şimdi öyle demiyorlar herkes asgari ücretten emekliliğe kadar vatandaşın ilgiyle takp ettiğ işlerden bahsediyorlar.