Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 21, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 21, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Lübnan Müftüsü Deryan: İslam Peygamberi’ne hakaret, Müslümanlara saldırganlığı körükler

Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, "İslam Peygamberi'ne hakaret etmek tüm Müslüman alemine karşı saldırganlığı körükler." dedi.

• AA
5 yıl önce
• Dünya
A A
Lübnan Müftüsü Deryan: İslam Peygamberi’ne hakaret, Müslümanlara saldırganlığı körükler

Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, İslam Peygamberi’ne yönelik hakaretilerin Müslüman alemine karşı saldırganlığı körükleyeceğini belirtti.

Deryan, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa‘da Hazreti Muhammed‘e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanması ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un bunları yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemesine tepki gösterdi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırları olduğunu, inançlara ve değerlere yönelik hakaretlerin özgürlük sayılamayacağını belirten Deryan, “İslam Peygamberi’ne hakaret etmek tüm Müslüman alemine karşı saldırganlığı körükler.” ifadesini kullandı.

“Ülkelerindeki özgürlüğü istismar eden bazı kişiler İslam Peygamberi’ne yönelik zaman zaman saldırgan ifadeler kullanıyor ve bu durum da tüm dünyadaki Müslümanları inciterek provake ediyor.” diyen Deryan, yetkililerden bu tarz olaylara müdahale etmesini istedi.

Fransa’da 16 Ekim’de Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başı kesilerek öldürülmesinin ardından, siyasetçilerin büyük bir kısmının İslam’ı ve Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunması tartışma yarattı. Macron son olarak yaptığı bir açıklamada, Hazreti Muhammed’e yönelik karikatürleri yayınlamaktan geri durmayacaklarını söylemişti.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«