Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Kasım 4, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Kasım 4, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Yunanistan, Bayraktar Kızılelma’yı Konuşuyor

Kızılelma için "En zorlu görevleri başarıyla yerine getirebilecek" denildi

• Kanal5
3 yıl önce
• Dünya
A A

Türkiye, karada olduğu gibi hava ve denizde de savunmasını güçlendirme projelerini tek tek hayata geçiriyor. Önemli girişimlerden biri olan Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Tekirdağ Çorlu’da 18 dakika süren uçuş, Türk havacılık tarihinde yeni dönemin kapılarını araladı.

Bu gelişme, Yunanistan basınında geniş yankı uyandırdı. “Penta Postagma” adlı internet sitesi, “Kızılelma ilk kez uçtu.” diye yazdı. Türkiye’nin silahlanma programında zamanla yarıştığı belirtilerek, “Kızılelma, tasarımı gereği sahip olacağı düşük radar ayak izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla yerine getirebilecek.” denildi.

Ege’de Türkiye’nin üstünlüğünün ve “Türk tehdidinin” arttığı ifade edilerek, Atina yönetimine “Derhal SİHA’lar edinmeyi öneriyoruz.” çağrısı yapıldı. Kızılelma’nın özelliklerinden, “Bağımsız GPS navigasyonu, yüksek manevra kabiliyeti, ultrasonik varyasyon, düşük radar görüşü, akıllı özerklik” şeklinde bahsedildi.

“Army Voice” sitesi de “Erdoğan’ın Kızılelma’sı ilk kez sahnede” başlığına yer verdi. Haberde, “Türkiye’nin yeni insansız savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı. Baykar tarafından geliştirilen Kızılelma, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.” denildi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın, “Yerde daha fazla tutamadık. Rabbimize şükürler olsun.” ifadeleri aktarıldı.

Öte yandan Albatros-S insansız deniz araçları (İDA) Sürü Projesi’nden bahseden Yunan basını, “Albatros-S’nin, farklı seyir düzenlerini uygulama kabiliyeti var. Yüksek hız, esneklik ve düşük radar kesiti ve kızılötesi kesitine sahip.” dedi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«