Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Temmuz 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Temmuz 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Anadolu’nun saklı lezzetlerini gün yüzüne çıkarıyorlar

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

ERZURUM-Yunus Hocaoğlu

Türkiye Aşçılar Federasyonuna (TAFED) üye usta aşçılar, Türk mutfağında gün yüzüne çıkmamış yemekleri il il gezerek gastronomi bölümünde okuyan öğrencilere öğretiyor.

Bu kapsamda Erzurum‘a gelen aşçılar, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesinde gastronomi bölümü öğrencilerine Türk yemeklerinin ince detaylarını tek tek göstererek farklı bölgelerin yemek kültürlerinin yanı sıra tanınmamış yemeklerini hazırlamayı öğretti.

Yeme içme alışkanlıklarının değiştiği günümüzde Türk kültürünü öğrencilere aşılamayı amaçlayan usta aşçılar, bu sayede gün yüzüne çıkmamış lezzetleri tanıtarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Bunun yanı sıra ülkeye gelen turistlerin Türk kültürünü daha iyi tanımaları ve nitelikli aşçılarla gastronomi alanında Türkiye’nin sayılı ülkeler arasına girmesi amaçlanıyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«