Coğrafi işaretle 2022 yılında tescillenmiş olan meşhur Ayaş domatesinin hasat sezonu başladı. Rekor sıcaklara rağmen üreticiler, Ankara’nın Ayaş ilçesinde yetişen ince kabuklu, sulu ve aromasıyla bilinen domatesleri toplayabilmek için sabahın erken saatlerinde tarlaya giriyor.
Kış hazırlığının vazgeçilmezi olan Ayaş domatesleri, yaz mevsiminin sonlarına doğru olgunlaşıp pazar tezgahlarında yerini alıyor. Aynı zamanda dileyen müşteriler Ayaş’a gelerek, yol kenarında bulunan tarlalardan domatesi dalından koparıp pazarlıkla satın alabiliyor.
Coğrafi işaretle tescilli olan Ayaş domatesi, bu özelliği ile marka değerini artırırken aynı zamanda üreticiye avantaj sağlıyor. Ayaş domatesi, hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de kışın vazgeçilmez ürünü olarak sofralarda yerini alıyor.