Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Temmuz 27, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Temmuz 27, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Atatürk Köşkü’ne 9 ayda 235 bin ziyaretçi

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

TRABZON

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi’nde bulunan Atatürk Köşkü, 9 ayda 235 bini aşkın kişiyi ağırladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’un her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Kente gelen ziyaretçi sayısının da her geçen yıl arttığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Trabzon’da turizmin yükselen bir değer olduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü’nün kente gelen turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geldiğini belirterek “Atatürk Köşkü’nü yılın 9 aylık döneminde 30 bin 469’u yabancı olmak üzere 235 bin 745 turist ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız sevindirici. Mutluyuz ve yıl sonuna kadar bu potansiyelin devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Köşkün her gün ziyarete açık olduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, köşkün ziyaretçilerine tarihi güzelliklerinin yanı sıra eşsiz doğa manzarası da sunduğunu kaydetti.

Gümrükçüoğlu, tarih, kültür, sanat ve turizm şehri Trabzon’un Türkiye ve dünyanın en yaşanılabilir ve görülmeye değer şehirlerinden olduğunu kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kente ilk geldiği 15 Eylül 1924’te konakladığı Soğuksu Mahallesi’ndeki çam ormanları içerisinde yer alan köşkte, 19. ve 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk’e ait tablolardan oluşan çeşitli etnografik eserler sergileniyor.

Muhabir: Meltem Yılmaz

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«