Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Eylül 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Eylül 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Beyrut’un güneyinde iki ayrı patlama: 37 ölü

• Kanal 5
10 yıl önce
• Genel
A A

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen iki patlamada ölenlerin sayısının 37’ye yükseldiği bildirildi.

Lübnan Kızılhaçından alınan bilgiye göre, Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye’deki iki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 37’ye ulaştı. Patlamalarda 180 kişi de yaralandı.

“Patlamalar intihar saldırısı”

Bu arada Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, patlamaların iki intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci patlama noktasında, intihar eylemini gerçekleştiremeyen üçüncü bir intihar eylemcisinin ölü olarak bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, ilk patlamanın saat 18.00 civarında Dahiye’deki Burc El Baracne bölgesinde yer alan Ayn El Sikke mahallesinde gerçekleştiği, kısa süre sonra ise ikinci saldırganın, ilk saldırı noktası yakınlarında üzerindeki bombayı patlattığı ifade edildi.

Patlamaların şiddetiyle cadde üzerindeki ev ve iş yerlerinde büyük çapta hasar meydana geldiği aktarıldı.

Resmi kurumlar ve okullar tatil edildi

Başbakan Temmam Selam ile görüşen Milli Eğitim Bakanı İlyas Bu Saab, hayatını kaybedenlerle dayanışma için tüm kamu kurumları ve okulların yarın kapalı olacağını açıkladı.

Saldırıları DAEŞ üstlendi

Öte yandan terör örgütü DAEŞ’in, iki bombalı saldırıyı üstlendiği belirtildi.

Örgüte yakın internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada, saldırının kendi militanları tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Saldırganların “bomba yüklü bir motosikleti” Dahiye bölgesindeki Burc el Baracne’de patlattığı, çevresine insanlar toplandığı sırada ise intihar eylemcilerinin kendisini patlatarak eylemi gerçekleştirdiği iddia edildi.

Saldırılarda “Hizbullah’ın hedef aldığını” öne süren DAEŞ, eylemcilerin kimliğini Filistinli Hamid Raşid el-Belig ve Ammar Selim er-Reyis ile Suriyeli Halid Ahmed el-Halid şeklinde verdi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«