Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 28, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 28, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Bu ekmek bir yıl bayatlamıyor!

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinin olmazsa olmazlarından biri olan “Ekmek Kurusu” bir yıl boyunca bayatlamadan muhafaza edilebiliyor. İlçede binlerce yıllık bir geleneğin devamı olarak bilinen Ekmek Kurusu, fırından çıktığında bildiğimiz taze ekmek. Bir gün dışarıda bekledikten sonra tekrar fırına giriyor, taş gibi sert bir şekilde fırından çıktıktan sonra poşetleniyor. Bir yıl boyunca bayatlamadan yenilebilen ekmeğin İstanbul, Giresun ve mer4kezde tüketildiğini belirten Fırın sahibi Ayşe Cengiz (40), “Ekmek Kurusu kapalı bir kapta bir yıl boyunca saklanabilinir. Ekmek Kurusu kepek, buğday unu, tuz, maya ve su karışımından yapılıyor. Bu ekmek yöreye özgü bir ekmektir, sadece Şebinkarahisar ve bu yörede yapılmaktadır” dedi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«