Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Eylül 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Eylül 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Çökek Yaylası Sele Kapıldı: 5 Ölü

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası mevkisinde sel nedeniyle 6 evin yıkıldığı, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası mevkisindekisel nedeniyle 6 evin yıkıldığını, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

Askeri helikopterle, aşırı yağış sonucu sel ve göçük meydana gelen bölgeye ulaşan Vali Lekesiz, yetkililerden çalışmalarla hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla görüşen Lekesiz, göçük nedeniyle zarar gören evlerde inceleme yaptı.

 

Olayda hayatını kaybedenlerin kimliği de belli oldu. Fatma Üstünel ile torunları Nidanur ve Nisanur Ertunç, Ökkeş Doğan ve Muhammed Arif Canbolat’ın cenazeleri Dörtyol Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Yaralı kurtarılan 12 kişi ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada (AFAD), aşırı yağışlar sonucunda oluşan göçük ve selde kayıp vatandaşların olabileceği ihtimaline karşı AFAD tarafından, Genelkurmay Başkanlığından 2 arama-kurtarma helikopteri ile Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter görevlendirildiği belirtildi.

 

Sağlık Bakanlığı ambulans helikopteriyle 3 kişinin, Genelkurmay Başkanlığından görevlendirilen helikopterlerle 6 vatandaşın yaralı kurtarılarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, helikopterlerin bölgede çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

 

Adana İl AFAD Müdürlüğünden ekiplerin de Hatay’a gönderildiği, arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

 

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«