Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı’na tırmanırken mahsur kalan 3 dağcıya ulaşıldı, kaybolan 1 dağcı da bulundu.
Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’ndeki eğitime katıldıktan sonra Demirkazık Dağı’nın zirvesine tırmanış yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle inmek zorunda kalıp, 3 bin 300 rakımdaki Külah bölgesinde bir mağaraya sığınan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş ile kaybolan Samet Hasırcı’ya ulaşmak için Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Türkiye Dağcılık Federasyonu üyelerinden oluşan ekiplerin çalışması gece boyu sürdü.
Mağaraya sığınan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş’a ulaşan ekipler, havanın aydınlanmasıyla aramalara yoğunluk vererek, Karamuk bölgesinde bir kayalıkta kurtarılmayı bekleyen Samer Hasırcı’yı da buldu.