Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 26, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 26, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

‘Din, medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmamalı’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

İSTANBUL

İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ile Al-Furqan İslami Miras Vafkı işbirliğiyle düzenlenen “Medeniyetler Şurası” başladı.

Üniversitenin Başakşehir yerleşkesinde gerçekleştirilen şuranın açılış konuşmasını yapan İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, bu etkinlikle medeniyetler arasında güzel bir iletişim organize etmeyi, dinin medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

“İslam’ın amacı, medeniyeti korumaktır”

Şentürk, küreselleşen dünyada artık bir medeniyetin tek başına sorunları çözmesinin imkansız olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İş birliği zorunludur çünkü artık medeniyetlerin duvarları kalmamış vaziyette. Özellikle bugün burada vermek istediğimiz mesaj, medeniyetler çatışmasını ve dünyayı tehdit eden birçok çatışmanın önüne geçmek. Dinin medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmaması gerekmektedir. Özellikle, İslam dini medeniyete karşıymış gibi bir imaj oluşturulmak isteniyor. Bunun yanlış bir imaj olduğunu ortaya koyacağız. Dinin amacı, medeniyeti korumaktır, İslam’ın amacı, medeniyeti korumaktır. Bu mesajı bütün dünyaya vermek istiyoruz.”

“Dünyamızdaki en büyük tehlike medeniyetler çatışması”

Dünyanın farklı bölgelerinden gelen akademisyen ve katılımcıların bilgi ve görüşlerini paylaştığı bu şurayı, her yıl yapmayı planladıklarının altını çizen Prof. Dr. Şentürk, böyle bir etkinliğe Türkiye’nin ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Şentürk, ”İstanbul, medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehirdir, birçok medeniyet, İstanbul’da varlığını sürdürmüştür. İstanbul’da Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler yüzyıllarca beraber, barış içinde yaşamışlardır. Şu anda dünyamızdaki en büyük tehlike medeniyetler çatışması ve biz bunun önüne geçmek için çözüm yolları arıyoruz” diye konuştu.

Üç gün boyunca sürecek etkinliğe, 21 ülkeden 85 akademisyen katılıyor.

Muhabir: Burçak Ekizoğlu

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«