Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Haziran 4, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Haziran 4, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Dolar yılın en düşüğüne geriledi

• Kanal 5
11 yıl önce
• Genel
A A

Bankalararası piyasada dolar/TL 2014 yılının en düşük seviyesi olan 2,0836’ya kadar geriledi.

Güne bankalararası piyasada 2,0930 seviyelerinden başlayan dolar/TL, özellikle günün ikinci yarısında TL’ye olan talebin artması ile analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 2,0880 seviyesinin altına geriledi ve düşüşü hızlandı.

2014 yılının en düşük seviyesi olan 2,0836’ya kadar gerileyen dolar/TL şu dakikalarda 2,0840 seviyelerinde denge arıyor.

Bankalararası piyasada en düşük 2,9031 seviyesine kadar gerileyen avro/TL ise şu dakikalarda 2,9050 seviyelerinden alıcılı buluyor. Avro/TL’de 2014 yılının en düşüğü 8 Nisan’da görülen 2,88 seviyesi.

Analistler, gelişen ülkelere sermaye akımının devam ettiğini ve buna bağlı olarak TL varlıklarına artan talebin dikkati çektiğini belirtiyor. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9,30’un altına, 10 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 9 sınırına kadar gerilerken, Borsa İstanbul’da ise etkili olan kar satışlarına karşın teknik destek seviyelerinin çalıştığını ifade eden analistler, dolar/TL’nin de 2,0880’in altında kapanış yapması durumunda 2,05 – 2,06 aralığının gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Rusya tarafından yapılan son açıklamaların ardından Ukrayna ile ilgili gerginliğin azalması ile gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında yükselişe geçtiğini ifade eden analistler, bu akşam ve yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in Senato’da yapacağı sunumun doların seyri açısında etkili olabileceğini kaydediyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«