Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Haziran 7, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Haziran 7, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

‘ABD’de federal hükümet kapanmayacak’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

WASHINGTON

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Amerikalı televizyon kanalı ABC’ye verdiği mülakatta, geçici bütçenin bu cuma gecesi itibarıyla dolmasının kamu hizmetlerinin durmasına neden olmayacağını ifade etti.

“Hükümet kapanmayacak. Böyle bir şey olmayacak” ifadesini kullanan McConnell, Demokratların göçmenlik alanında yaşanan anlaşmazlığı hükümeti açık tutmak için geçirilmesi gereken bütçeye ilişkin görüşmelere yansıtmasını beklemediğini dile getirdi.

İngilizcede “kapanma (shutdown)” kelimesi bir iş yerinin ya da kurumun finansal nedenlerle faaliyetlerini durdurması anlamına geliyor.

Demokrat Parti’den bazı isimler ise son günlerde yaptıkları açıklamalarda bütçe tasarısına, ülkeye yasa dışı olarak giren göçmen çocukların ABD’de kalmasını sağlayan Çocukluk Çağında Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem (DACA) programının sürdürülmesi şartıyla destek vereceklerini belirtmişti.

Bütçe tasarısının 8 Aralık gecesine kadar kabul edilmesi gerekiyor

Kongre’den eylül sonunda geçen geçici bütçe, federal kurumlara 8 Aralık’a kadar finansman sağladığı için yeni bir bütçe tasarısının 8 Aralık gecesi Washington yerel saatiyle 23.59’a kadar kabul edilmesi gerekiyor. Aksi halde, 320 milyonu aşkın Amerikalıya hizmet veren federal hükümet bütçe yetersizliği nedeniyle 13. kez geçici olarak kapanacak.

Federal mali yılın 1 Ekim’de başlayıp 30 Eylül’de sona erdiği ABD’de hemen her sene yaşanan bütçe krizleri, hükümetin en son 2013’te olmak üzere toplamda 12 kez kapanmasına neden olmuştu.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«