Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Mayıs 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Mayıs 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

ABD’den Küba’ya yönelik ambargoların kaldırılmasına ret

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılan toplantıda, ABD‘nin Küba‘ya uyguladığı ekonomik, ticari ve finansal ambargonun sonlanması talep eden tasarı, bu yıl 26. kez oylandı.

Küba’ya yönelik ambargoları kınayan ve kalkmasını isteyen tasarı, BM Genel Kurulu‘ndaki oylamada 191 ülke tarafından desteklendi. ABD ise tasarıda ret oyu kullandı. Oylamada İsrail de ret oyu verdi.

Küba ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde 2015’te Washington ve Havana’da karşılıklı büyükelçiliklerin yeniden açılmasıyla BM Genel Kurulu’nda 1992 yılından beri oylanan bu tasarıya karşı çıkan ABD, geçen yıl ilk kez çekimser oy kullanmıştı.

Bağlayıcılığı bulunmayan BM Genel Kurulu kararı tavsiye niteliği taşıyor ve uluslararası toplumun tutumunu gösteriyor. ABD’nin Küba’ya uyguladığı ambargolar ilk kez 1960 yılında başlamış ve ilerleyen yıllarda kapsamı daha da genişlemişti.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Küba halkı insan hakları ve temel özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı sürece, ABD bu platformda ya da nerede olursa olsun yalnız kalmaktan korkmuyor. İlkelerimiz bir oy için satılık değil.” dedi.

Muhabir: Betül Yürük

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«