Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Temmuz 20, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Temmuz 20, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

BM Musul’daki durumdan endişeli

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

CENEVRE

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, son haftalarda Musul‘da Irak hükümetinin DEAŞ‘tan kurtardığı bölgelerde DEAŞ’ın bombardımanı, intihar saldırıları ve keskin nişancılarının ateş açması sonucu çok sayıda sivilin öldürüldüğüne dair ciddi bilgiler edindiklerini söyledi.

“DEAŞ, kontrol ettiği bölgelerden kaçanlara veya kaçmayı deneyenlere yönelik saldırılarını devam ettiriyor.” diyen Sözcü Shamdasani, Musul’un doğusunda 13 Ocak’ta kaçmaya çalışan bir anne ve oğlunun da DEAŞ mensuplarınca ateş açılarak öldürülmesini buna örnek gösterdi.

Shamdasani, DEAŞ’ın sivil halkı kalkan olarak kullanmasından dolayı Musul’a yönelik hava saldırıları sonucunda da birçok sivilin yaşamını yitirdiğini vurgulayarak, “DEAŞ’ın işgali altında bulunan ve yaklaşık 750 bin kişinin yaşadığı tahmin edilen Musul’un batısındaki insani koşullar ve sivil halkın güvenliğine yönelik derin endişe duyuyoruz.” dedi.

“Musul’un batısından gelen haberler ıstırap verici”

Öte yandan BM’nin Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, yaptığı yazılı açıklamada, Musul’un doğusunun terör örgütü DEAŞ’tan geri alınması sonucu sivillerin evlerini terk etmek zorunda kalmamasının kendilerini rahatlattığını ifade etti.

Grande, Musul’un batısından gelen haberlerin ise ıstırap verici olduğuna, BM kuruluşlarının bölgeye erişim sağlayamadığına ve eldeki bütün delillerin bölgedeki durumun keskin bir şekilde bozulduğuna işaret ettiğine değinerek, “Nehrin karşısında kalan şehrin batı kesiminde yaşayan yüzbirlerce sivilin korunmasına yönelik her şeyin yapıldığını umut ediyoruz. Onların (sivillerin) aşırı risk altında olduğunu biliyor ve yaşamlarına dair endişe duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Bayram Altuğ

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«