Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Temmuz 22, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Temmuz 22, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmaya devam edecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya, sivilleri korumaya ve terör örgütleriyle savaşmaya devam edecek." dedi.

• AA
4 yıl önce
• Dünya
A A
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmaya devam edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doha’da düzenlenen Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmaya, sivilleri korumaya ve terör örgütleriyle savaşmaya devam edeceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise “Rusya, Türkiye ve Katar, Suriye’de ayrılıkçılık girişimlerine karşı mücadele etme konusunda anlaştı.” diye konuştu.

Al Sani: Suriye’de askeri varlığımızın olmasına gerek yok

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani de “Suriye dosyası ve oradaki insani durumu” ele aldıklarını ifade etti.

Çavuşoğlu ve Lavrov ile düzenledikleri üçlü toplantıda Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapıldığını belirten Al Sani, krizin askeri yöntemlere başvurulmadan çözülmesinden yana olduklarını dile getirdi.Gazetecilerin “Katar’ın neden Suriye’de bir askeri üssü olmadığı” yönündeki sorusuna Al Sani, “Suriye’de askeri varlığımızın olmasına gerek yok. Arap topraklarının birliğini destekliyoruz. Suriye bir Arap ülkesidir.” yanıtını verdi.Katarlı Bakan, Suriyeli mültecilerin evlerine güvenli ve gönüllü olarak dönmesi ve Suriye Anayasa Çalışma Komitesi tarafından yapılan müzakereleri desteklediklerini yineledi.Suriye’de yıllardır devam eden savaş nedeniyle insani durumun kötü bir halde olduğuna ve bunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte daha da kötüleştiğine dikkati çeken Al Sani, “Tüm Suriye topraklarına insani yardımların ulaştırılması girişimini de (toplantıda) görüştük.” dedi.Al Sani bu kapsamda Suriye halkının kriz nedeniyle içinde bulunduğu zor sürecin ivedi bir şekilde hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.Suriye’nin Arap Birliği üyeliği konusuna da değinen Katarlı Bakan, “Suriye’nin Arap birliği üyeliğinin askıya alınma sebepleri hala geçerliliğini koruyor.” diye konuştu.Suriye meselesinin yanı sıra bölgesel konuları da ele aldıklarını belirten Al Sani, Suudi Arabistan’daki Ula Zirvesi sonrası Körfez’de oluşan son durum, Libya ve Afganistan müzakerelerini de masaya yatırdıklarını kaydetti.

Ayrılıkçı gündeme karşı mücadele vurgusu

Türkiye, Rusya ve Katar dışişleri bakanları, toplantının ardından yaptıkları ortak yazılı açıklamada ise Suriye’de ayrılıkçı gündemlere karşı durma yönündeki kararlılıklarını vurguladı.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«