Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 21, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 21, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Ekvador’un yeni devlet başkanı Moreno oldu

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

SANTIAGO

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador‘da devlet başkanlığı seçiminin galibi Lenin Moreno oldu.

CNE seçim ajansı, devlet başkanlığı seçiminin 19 Şubat’taki ilk turunda en fazla oyu alan iktidardaki sol partinin adayı Moreno ile rakibi Guillermo Lasso arasında geçen yarışı Moreno’nun kazandığını açıkladı.

Oyların yüzde 51’ini Moreno, yüzde 49’unu ise Lasso aldı.

Moreno, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bize destek veren milyonlarca Ekvadorluya teşekkürler. Bugün demokrasi kazandı, bugün Ekvador kazandı.” ifadelerini kullandı.

Ekvador’da 2007’den bu yana görevde olan Devlet Başkanı Rafael Correa, Moreno’nun zaferini sosyal medya üzerinden kutladı ve “Ülkemiz için harika haber: Devrim, Ekvador’da yeniden başarı kazandı. Milyonlarca dolar paraya ve medyalarına rağmen sağ mağlup oldu.” dedi.

Seçimin ardından destekçilerine sonuçlara itiraz etme çağrısında bulunan Lasso ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Barışçıl ancak kararlı olalım. Sokaklara çıkıp şunu söylemeliyiz: Oyumu çalma çünkü Ekvador’da değişim istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Moreno, 24 Mayıs’ta yemin edecek.

Moreno kimdir?

Hükümetin adayı 63 yaşındaki Lenin Moreno, 1998’de uğradığı silahlı saldırıdan bu yana tekerlekli sandalye kullanıyor. Seçim vaatlerini engelliler, kadınlar ve yaşlılara yönelik sosyal hakların artırılması üzerine yapan Moreno, 2007-2013 yıllarında Devlet Başkanı Rafael Correa’nın yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Kendisini “21. yüzyıl sosyalisti” olarak tanımlayan Correa, ilk kez 2006’da iktidara gelmiş, 2009’da ve 2013’te yeniden seçilmişti.

Muhabir: Zehra Ulucak

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«