Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 7, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 7, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

ISESCO’dan Kudüs Müftüsü Hüseyin’i serbest bırakın çağrısı

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

RABAT

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (ISESCO), İsrail polisinin, Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin‘i gözaltına almasını kınadı.

ISESCO’dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin, Kudüs Müftüsü Hüseyin’i cuma namazı öncesi gözaltına alması kınanarak, müftünün derhal serbest bırakılması talep edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, “İsrail’in Filistin halkına yönelik ırkçı saldırılarına” son vermek için harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Kudüs Müftüsü Hüseyin’in oğlu Ömer Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının, Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı’nda toplanan Filistinlilere cuma namazını kıldırmak üzere bölgeye geldiği sırada İsrail polisi tarafından zor kullanılarak göz altına alındığını belirtmişti.

İsrail polisi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa’nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü’nün bugün Aksa’da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa’nın da içinde bulunduğu Kudüs’ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapattı. Çok sayıda İsrail polisinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin üzerinde polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi. Polis, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurdu.

Muhabir: Anas Mezzour,Zeynep Hilal Karyağdı

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«